Volgens Tris heeft Club op het veld van Anderlecht iets te bewijzen want het is van 1998 geleden dat ze er nog eens konden winnen.
 
Tris: "Op Twitter gaat het de ronde dat Vanden Borre en Defour in het geheim zijn ingelijfd bij IS en er wordt stilletjes gefluisterd dat Steven klaar staat om in Syrië te gaan strijden. Wie hen ziet, kan erin komen. Laat ons hopen voor Anderlecht dat ze de strijdlust vandaag nog in de match gaan gebruiken.
 
Het eerste kwartier zet de toon voor de rest van de wedstrijd. Dit wordt hard tegen hard. Tielemans haalt Vasquez vakkundig onderuit en wat later wordt Defour getrakteerd op een knietje van De Sutter.
 
Net als ik begin te denken dat ze beter den bal eens zouden raken dan mekaar, gebeurt het. Vasquez neemt een vrije trap, de bal én Proto vliegen beiden de goal in. Proto achteruit met zijn benen omhoog. Het staat 0 - 1 en zelfs Preud'homme laat enige blijdschap zien. Ik wist ni dat die mens daartoe in staat was. Vasquez en De Bock zijn zo gelukkig dat ze een vreugdedansje maken. De Laurens is zelfs nog een beetje zat van het ronddraaien en trapt Najar vol op de enkels. 't Is een per ongelukske maar den Andy kan er ni mee lachen. Het doet duidelijk zeer.
 
Als revanchke legt Defour Vormer neer en krijgt prompt geel. Da mag ni hé Steven, ge zit voorlopig nog ni aan het front.
 
Gelukkig zijn er nog een paar die sjotten bij paars-wit. De Schacht geeft en voorzet en Praet die het getaffel meer dan beu is, laat zien hoe het moet. Hij trapt de bal binnen, voorbij een verblufte Ryan die dus blijkbaar toch nog te verschalken is.
 
Bij Club doen ze hun uiterste best om terug de leiding te pakken, maar Izquierdo blundert mega.  Zijn tweede poging gaat zelfs los de tribune in en ook De Sutter kan zijn kans niet afmaken. Met 1 - 1 cijfers gaan ze de rust in.
 
De eerste tien minuten van de tweede helft neemt Vormer wraak  op Defour door hem te tackelen maar spijtig genoeg voor de Ruud heeft scheids het gezien en voor de derde keer komt de gele kaart boven. Voor de rust had Mbemba ook al prijs.
 
En dan plots uit het niets is De Schacht daar. Hij knalt de bal in het doel, waar Ryan en drie Bruggelingen ongelooflijk staan te klungelen. De bal valt letterlijk uit de handen van de Mathew. Dit is toch wel ietskes anders dan wat we tegen Torino zagen. Maar den Ollie laat het niet aan zijn hart komen. Hij is blij en iedereen zal het geweten hebben. 2 - 1 zijn dan ook de gedroomde cijfers. Voor Defour is het ietske minder, hij moet zich laten vervangen door Kljestan. Het komt blijkbaar ni goe met zijn geblesseerde knie.
 
De ingevallen Sacha maakt het Ryan al direct ni gemakkelijk. Maar onder deze druk zien we de Mathew terug veranderen in de kangeroe die we in Turijn zagen. Hij laat geen bal meer passeren en zelfs Kawaya die invalt voor Najar kan hem ni meer verschalken.
 
Wanneer Vanden Borre Refaelov een onnodige stomp geeft op de rand van de zestien, laat de scheids dit gaan. Maar hij is minder mild voor Conté. Ook deze laat zich vangen door de trukken van Lior en het levert Club een strafschop op. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik Refaelov zijn trukkendoos ook wel eens zou willen zien. Maar dit geheel terzijde natuurlijk. Timmy Simons neemt de penalty en mist.
 
Kippenvelmoment
 
Net voor het einde doet Vasquez het veel beter. Hij herhaalt zijn stunt van het begin van de wedstrijd en draait een vrije trap de goal in. Proto is razend. Het moge duidelijk wezen dat hij omver werd geduwd door Castillo. Die beweert dan weer op zijn beurt dat Mitrovic hem nen trek gaf en tot overmaat van ramp roepen ze dan nog eens allemaal dat de goal ni telt want dat Castillo eigenlijk buitenspel stond. Veel bla bla na een beetje boem boem maar ze kunnen niet verhinderen dat de stand 2 - 2 is en dat Club voorlopig onbetwiste leider blijft in het klassement.
 
De wedstrijd sluit af met een kippenvelmoment wanneer vanop de tribunes zowel de supporters van Anderlecht als van Club Brugge eensgezind uit volle borst Mia van Gorki meezingen als eerbetoon aan de net overleden Luc De Vos. Zo mooi kan voetbal dus zijn."Tris